Vajíčková pomazánka s kapkou hořčičného oleje, trochou práce a špetkou lásky.
Uvařila jsem pár vajíček a co s nima. Původně jsem chtěla vařit koprovku, pak jsem si říkala "s tuňákem budou supr" a nakonec jsem si říkala, že udělám pomazánku. Běžně dělávám s wasabi pastou a cottage sýrem, je to výborné a rychlé, ale dnes jsem si vymyslela tuhle variantu.
Vše opět jednoduché: Uvaříme si 7 vajec ve vroucí vodě 9 minut, pak je prudce zchladíme, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Do misky se žloutky přidáme na jemno nakrájenou jednu šalotku, hrst nasekané hladkolisté petržele, lžičku kvalitní hořčice, sůl kala namak, čerstvě mletý pepř, lžičku hořčičného oleje, jedno balení sýru philadelphia, tři lžíce žervé a dvě lžíce láku z okurek. Vše důkladně prošleháme a k pastě přidáme nahrubo nakrájené bílky.
Hotovou pomazánku jsem dozdobila opraženými semínky a výhonky z ředkviček. Myslím, že vám ať už k snídani, na sváču či k večeři bude chutnat.
Komentáře
Okomentovat