Kkakdugi KIMCHI
Kimchi není už jen korejská kvašená zelenina, je to způsob kvašení a jelikož klasické kimchi už nějaký ten rok dělám, tak jsem teď vyzkoušela kkakdugi kimchi. Pro ty, co jsou v kvašení začátečníci, je to opravdu jednoduché, budete mít radost, že se vám zadařilo a přidá vám to elán do dalších pokusů.
A jak na něj:
Korejci používají mega velké daikony (bílá dlouhá ředkev), já je zatím nesehnala, tak jsem použila dva větší klasické daikony oloupané a nakrájené na cca 1cm kostičky. V misce jsem je promíchala se dvěma lžicemi soli a dvěma lžícemi cukru. Hodinku jsem je nechala odstát a sem tam kostičky promíchala. Pak jsem vše přecedila přes sítko. Šťávu nevylévejte, dejte si jí stranou, ještě ji budete potřebovat. K přeceděnému daikonu jsem si nasekala svazeček jarní cibulky, pět stroužků česneku, kousek utřeného zázvoru, čtvrt hrnku rybí omáčky, půl hrnku korejských chilli vloček a půl hrnku scezené šťávy z daikonů.
Vše jsem důkladně promíchala. Kdo chce, může použít rukavici. No a směs jsem nacpala do velké, čisté zavařovačky. Pořádně jsem vše umačkala, ať není v zelenině vzduch a nechala venku den až dva dny kvasit. No a pak už se jen ochutnávalo. Teď počkám ještě pár dnů a budu chodit koštovat kkakdugi do lednice.
Pokud se někomu zadaří a zachutná, budu ráda za komentáře. Kvašení zdar .-)
Komentáře
Okomentovat