Vaječná tlačenka bez Moravanky
Myslím, že touhle dobrotou se zavděčíme kdejakému muži, babičce či mlsné kamarádce. Zaválíte s ní nejen na retro večírku, ale když jí dáte do zajímavé formy, může z ní vzniknout i pěkný dort k narozeninám.
No a jak na ní. Příprava je opravdu jednoduchá. Nejlépe co lednice dala, ale pokud se budeme držet receptu, podle kterého je fotka, tak si do misky nakrájejte všechny tyto suroviny nadrobno: půlku červené cibule, dvě lžíce naložených kapií, dvacet deka šunkového salámu, 8 vajíček na tvrdo, dvě střední naložené okurky, pár cornišonek, špetku lásky a dvě vychladlé mrkve povařené ve vodě s trochou octa a soli. Vše dochutíte solí, čerstvě mletým pepřem, dvěma lžícemi žervé a dvěma lžícemi majonézy. Směs důkladně promícháme a zalejeme jí vlažným nálevem z želatiny a nálevu z okurek, kapií a trošky octa (nálevu je cca 1 dcl), který prohřejeme na ohni, aby se želatina rozpustila. Nesmí se vařit. Vše opět promícháme a vylejeme do nádoby vystlané potravinářskou fólií. Za hodinku tlačenku máme ztuhlou, ale doporučuju se do ní pustit až na druhý den. Je pak hezky proleželá. Tak ať se všem vydaří.
Komentáře
Okomentovat