Pikantní rajčatová polévka s červenou čočkou, čerstvou bazalkou a špenátem.




Už se nám ochladilo a od salátů, svěžích koktejlů a sladkého ovoce přejdeme k pikantním polévkám. Na podzim převážně vede dýňová, ale tuhle lehce pikantní rajčatovou s červenou čočkou zařadím do podzimního repertoáru.



A jak na ní: na oliváči do sklovita cibulku, mrkev, řapíkatý celer, česnek, čerstvě mletý pepř, chilli, tymián, sůl a lžíci rajčatového protlaku (mám ráda ten z Dm bio v tubě) a pár z léta zbylých oloupaných, nadrobno nasekaných rajčátek. Poslední, co přidáme, je cca 1 menší hrneček propláchnuté červené čočky a vodu, aby bylo vše pod hladinou. Polévku vaříme cca půl hodinky pod pokličkou, pak na deset minutek bez. Nakonec jí dochutíme nasekanou bazalkou a čerstvým špenátem. Tak ať vám chutná stejně jako nám a krásně barevný a voňavý podzim, přeju všem. 





Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................