Dršťková pikantní polévka z pýchavky
To si jedete takhle ráno z úžasné svatby kamarádů a u brány hromada pýchavek. A můj drahý: myslíš, že jsou to ony, no a já pro ně hned letěla. Bohužel se mi nepovedlo je ještě nikdy najít, takže řízečky byla jasná volba, ale nedalo mi to a chtěla jsem z nich zkusit udělat polévku, narazila jsem na dršťkovku, tak jsem jí prubla. Můj pan božský už se křižoval, ať ho neotrávím, ale po chvilce se už oblizoval.
No a jak na ní. Na sádle osmahneme do růžova cibulku na drobno nakrájenou s půl lžičkou kmínu, přidáme cca pět hrstí na proužky nakrájené očištěné pýchavky, čerstvě mletý pepř, drcený kmín, červenou papriku, bobkový list v prášku, sušené jalapeňo, sůl a jen trošku podlijeme a podusíme. Po cca deseti minutách promícháme s jíškou a vodou, samozřejmě vývar je lepší, kdo má, dá.
No a nakonec vše cca dvacet minut povaříme s troškou libečku, petrželky, kerblíku, majoránky a s dvěma utřenými stroužky česneku.
Polévka je lehce pikantní a samozřejmě místo pýchavky můžete použít například kotrč nebo hlívu. Tak vaření zdar a můj pan božský to přežil.
Komentáře
Okomentovat