Brynzový koláč s fazolkami a pancettou

 

Opět tu máme slaný koláč, tentokrát jsem nevěděla, co s brynzou, a tak zahučela do tohohle koláče a byl to fakt dobrý nápad. Byla to mňaminka.

No a jak na něj: Na trošce sádla si osmažíme dvě cibulky do růžova s pár kostičkami pancetty, třemi stroužky česneku na drobno, cca půl kg zelených fazolek, vše osolíme, opepříme, lehce podlijeme vodou a pár minutek zprudka podusíme a přebytečnou vodu zredukujeme. Až směs trochu vychladne, promícháme s ní dvě vajíčka, lžíci créme fraíche a jedno balení brynzy.


Při solení dejte pozor, brynza je slanější. Pak už jen směs vylejte na vyválené a vyformované těsto v pekáči na quiche, posypte lněným semínkem a pečte cca na stopade do zlatava. Jak už jsem tu vícekrát psala, výborný jak teplý, tak studený. Jak k obědu, tak k večeři. No a můžete s ním koneckonců udělat někomu i radost.

Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................