Brynzový koláč s fazolkami a pancettou
Opět tu máme slaný koláč, tentokrát jsem nevěděla, co s brynzou, a tak zahučela do tohohle koláče a byl to fakt dobrý nápad. Byla to mňaminka.
No a jak na něj: Na trošce sádla si osmažíme dvě cibulky do
růžova s pár kostičkami pancetty, třemi stroužky česneku na drobno, cca půl kg
zelených fazolek, vše osolíme, opepříme, lehce podlijeme vodou a pár minutek
zprudka podusíme a přebytečnou vodu zredukujeme. Až směs trochu vychladne,
promícháme s ní dvě vajíčka, lžíci créme fraíche a jedno balení brynzy.
Při solení dejte pozor, brynza je slanější. Pak už jen směs
vylejte na vyválené a vyformované těsto v pekáči na quiche, posypte lněným
semínkem a pečte cca na stopade do zlatava. Jak už jsem tu vícekrát psala,
výborný jak teplý, tak studený. Jak k obědu, tak k večeři. No a můžete s ním
koneckonců udělat někomu i radost.
Komentáře
Okomentovat