Caprese s grilovaným lilkem

Někomu chutná jako houba a někdo miluje jeho specifickou chuť. Řeč je tu o lilku. Když jsem s ním začínala vařit, ani jsem moc nevěděla, co s ním. Nejdřív to byl pokus o zapečené něco, pak musaka a teď je u nás oblíbená pomazánka z pečeného lilku, Baba ganoush, kterou najdete také na mém blogu.



No a teď už k tomuto jednoduchému receptu. V misce si prošlehejte lžičku medu, dva stroužky česneku, jednu lžíci kvalitní sojovky, jednu lžíci balsamico octa, dvě lžíce olivového oleje, sůl, pepř a špetku chilli. Nakrájejte si lilek na plátky, potřete ho olivovým olejem a ogrilujte ho do hněda z obou stran. Ještě teplý lilek promíchejte s marinádou. Takhle vám v lednici vydrží i několik dní.



No a buď ho můžete promíchat s rajčaty a mozzarellou nebo z něho udělat salát co lednice dala od oliv až po fetu a podobně. No a když vám zůstane ještě kousíček, tak já ho miluju i na topince s žervé a kouskem lilku. Mňam mňam. No vyzkoušejte a uvidíte sami.

Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................