Chřestový slaný koláč
Slané koláče jsou vděčné jak k obědu, večeři, na piknik nebo když nevíte co s sebou na návštěvu. Hlavně do něj můžete narvat pomalu cokoliv a vždy z toho vykouzlíte nějakou mňaminu.
No a do tohohle jsem narvala: Na oliváči mrkev, cibuli, cuketu na kostičky, trošku soli a pepře, až zelenina vychladne, přidejte k ní dvě prošlehaná vajíčka s velkou lžící créme fraíche a tři hrsti nastrouhané goudy. Směs přelijte do formy s vyváleným a propíchaným listovým těstem. No a pak už jenom chřest povařte tři minuty v osolené vodě, zprudka ho zchlaďte a načančejte s ním směs na koláči. Nakonec už jen trochu posypte sýrem a pečte koláč, dokud nezezlátne. Teplej, studenej, vlažnej. Vždy vám zachutná.
Komentáře
Okomentovat