Výborná rajská polévka




Tak jsem váhala, jak jí pojmenovat. Jestli "pikantní batátový krém s rajčaty, římským kmínem a jalapeňo papričkou a skořicí" nebo "rajská polévka zahuštěná batátou". No a ono na tom názvu vlastně tak nezáleží, hlavně, že je výborná, no a pokud nevěříte, uvařte si jí.

 

 

Na másle si orestuju batátu, 2 střední mrkve na kostičky, pár semínek římského kmínu, 1 cibuli na kostičky a pár stroužků česneku. Pak přidám 5 menších rajčat překrojených napůl, nebo konzervu, půl litru rajčatové šťávy, lžíci kvalitního rajčatového protlaku, trošku sušených papriček, skořici a sůl.  Směs podleju zeleninovým vývarem a vařím cca 20 minut. 


Polévku dochutím šťávou z citrónu a důkladně jí rozmixuju a podávám s oblíbeným sýrem a nachos. Já miluju v rajské polévce mozzarellu. Tak ať vám chutná jako nám.



Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................