Dýňový HUMUS
Znáte ta jídla, o kterých se říká, že se k ním musíte prožrat? No dobře, pro někoho projíst , tak si myslím, že mezi ně patří rozhodně Humus. Aspoň u mě to tak bylo. Noo i když věřím, že k tomuto dýňovému humusu bude ta cesta kratší.
A jak na něj. Jednoduše, jak jinak. Do mixéru naházejte uvařenou cizrnu, kdo chce, může zvolit naloženou, mám odzkoušenou z Lidlu, jiná naložená mi nejede. Takže k cizrně dvě lžičky tahini pasty, šťávu z půlky citronu, sůl, koriandr, špetku sušeného zázvoru, dva stroužky česneku, špetku chilli a kus upečené dýně. Vše mixujte, až se z vás bude kouřit a sem tam přidejte oliváč.
No a teď už to jen nazdobte, ať to můžete blejsknout na net. Bacha, až to budete ochutnávat, ať to nesežerete, teda nesníte, na posezení .-)
Komentáře
Okomentovat