Dýňová polévka buter chicken

Asi to je už diagnóza myslet na to jídlo i ve spaní. Minule se mi zdálo jak vařím dýňovou polévku, co chutná jako Butter chicken, noooo tak jsem se do ní pustila a musím se vám přiznat, je to masakr, jak je dobrá. Trošku mi ujela ruka s chilli tedy, ale v prosinci je třeba vypalovat, takže to moc nevadilo.


No a jak na ni.
Na kokosovém oleji jsem osmahla na kostičky nakrájenou středně velkou vydlabanou neoloupanou dýni, jednu červenou cibuli, čtyři stroužky česneku, špetku skořice, špetku mletého, bobkový list, půl lžičky koriandru, špetku asafoetidy, cca 2 cm zázvoru, půl lžičky kurkumy, pepř, sušené chilli ze zahrádky, půl lžičky kardamomu, půl lžičky římského kmínu, sůl, 3 hrsti kešu oříšků a konzervu loupaných rajčat. Vše jsem podlila vodou a nechala bublat na sporáku cca 40 min. Nakonec jsem polévku důkladně rozmixovala, promíchala s cca 4 lžícemi másla, šťávou z citrónu a navrch dozdobila lžičkou créme fraíche, opraženými kešu oříšky a chilli trávou. 

Pokud jí vyzkoušíte uvařit, budu ráda za komentář, zda vám chutnala jako nám. Jo a užívejte si klidný advent v tomto neklidném období, třeba s touto polévkou .-).

Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................