Dýňová polévka s červenou čočkou, rajčaty, kokosovým mlékem zdobená chilli trávou.


Znáte ten pocit, když vám něco chutná tak, že to nechcete přestat nikdy jíst. Tak přesně to se děje u téhle polévky.

Na lžíci kokosového oleje si osmahneme dvě menší mrkve na kostičky s jednou menší neloupanou vydlabanou dýní, až zavoní, přidejte jednu cibuli na kostičky a čtyři česneky. Pak přidejte lžíci bio rajčatového protlaku, 4 oloupaná rajčata, 4 hrsti červené čočky, kurkumu, špetku chilli, citrónovou trávu, sušený zázvor, špetku čertova lejna, špetku mletého kardamomu, čerstvě mletý pepř, koriandr, pár lístků curry a sůl. Vše podlijeme vodou a po cca 45 minutách vaření vyndáme curry lístky a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. 

Nakonec jí dochutíme šťávou z půlky citrónu, solí a kokosovým mlékem. Polévku zdobíme chilli nitěmi.

Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................