Slaný karamel s maldonskou solí
Tak, jedna z mých kulinářských výzev, ze které jsem měla velký respekt, POKOŘENA. Pro někoho možná jednoduché, ale karamelu jsem se vždy bála. No ale to nebe v hubě je masakr. Už se těším na Vánoce. Vyvolení ho dostanou pod stromeček.
Recept opravdu velmi jednoduchý, jako ve výsledku ostatně všechno. Znáte to, jak si člověk říká u některých jídel, do toho nejdu, to je těžký a ve finále to taková hrůza není, většinou. Do rendlíku se silnějším dnem dejte 200g cukru krystal, vohulte plyn co nejvíc a sem tam promíchejte cukr, dokud se nerozpustí, pak k němu naházejte po kostičkách 90g másla, trošku to zabublá, nelekejte se. Ke konci přicmrndneme 125ml smetany 33%, a už nakonec jako třešničku na dortu lžičku maldonské soli. Pak hořák vypneme, rendlík dáme na stranu a neochutnáváme, až cca klidně třeba po hodince. Noo a bacha, je to krutopřísně žravé.
Mimochodem, takhle mě ještě čeká POKOŘIT, doufám že v nejbližší době, holandskou omáčku, majonézu, houskový knedlík, ztracené vejce, a taky Pavlovu, ale to už nevím, nevím. Tak mi držte palce.
Komentáře
Okomentovat