Bublanina s rebarborou marinovanou v pomerančovém likéru Cointreau
Když máte plnou lednici rebarbory, tak prostě ty koláče péct musíte a ještě když k nám přijdou chlapi stěhovat, musím jim dát něco ke kafi. Tak jim snad bodne tahle bublanina vytuněná likérem Cointreau.
Jak na ni: Jako první si nakrájejte tak osm hrstí rebarbory na kostičky, promíchejte jí s panákem likéru Cointreau, lžící cukru a lžící hrubé mouky. Nechte marinovat cca půl hodiny, než si připravíte těsto. No a to je klasicky hrnkový systém.
Jedna miska - dva hrnky přesáté polohrubé mouky, jeden kypřící prášek, lžička sody a špetka soli.
Druhá miska - vyšlehané tři žloutky s vanilkovým cukrem, tři čtvrtě hrnkem cukru krystal, pak hrnek mléka, půl hrnku rozpuštěného másla.
Vše promíchat s druhou miskou se sypkou směsí a vyšlehanými třemi bílky. Babi mě učila do bílku dát pár kapek citrónu a špetku soli, aby se hezky vyšlehal.
No a teď už jen na pečící papír půlku těsta, poházet na něj rebarboru, druhou část těsta. Navrch zbytek rebarbory a tadadá péct do zlatava.
Doufám, že se vám povede jak mně, protože nejen ke kafi je fakt dobrá.
Komentáře
Okomentovat