Slaný koláč s medvědím česnekem, špenátem a černou solí

O letošní sezóně medvědího česneku jsem se rozepsala už u předešlé polévky, pomalu nám začne chřestová. No, s tím, jak se mi povedlo z fialového chřestu udělat zelený se tu chlubit nebudu. Nicméně ke koláči: vzala jsem ho na jednu návštěvu k mé postarší kamarádce, které už tolik neslouží oči, aby ocenila, jak koláč vypadá, ale chutnal jí moc, což zahřeje vždy u srdíčka, Její manžel se ptal, co je to zelený a že je to vlastně pizza, že se na to těsto jen něco nahází. No vlastně není, že, kdo rád vaří s vášní, tak ví, kde je rozdíl italské pizzy od bulharské baklavy a třeba francouzského quiche. 



No a teď už k tomu naházení na těsto: opět klasika, těsto mám listové, vyválím, propíchám a na něj naházím vychladlou směs, kterou uvařím následujícím způsobem. Na pánvi osmahnu do sklovita jednu cibuli na větší kostičky, tři stroužky česneku na drobno, až zavoní, přidám pět hrstí pokrájeného medvědího česneku a dvě hrsti špenátu, špetku soli a čerstvě mletý pepř. Vše nechám lehce zavadnout a dám stranou vychladnout. Nakonec přidám čtyři vyšlehaná vajíčka s černou solí, dvěma hrstmi nastrouhané goudy a dvěma lžícemi cottage sýru. Směs hodím na těsto, pokladu rajčátkama a lehce ještě osolím černou solí. 


Pak už ho jen stačí upéct do zlatova a pustit se do něj můžete jak za tepla, tak za studena.

Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................