Banánový čokochlebík s burákovým máslem
Víte jak si doma říkáme?
"ZÁCHRANÁŘI POTRAVIN".
No u těchhle banánů to sedí. Má drahá polovička banány nejí a mně je po nich poslední dobou nějak těžko. Ale i přesto jsem jich pár koupila, koukala na ně, jak krásně hnědnou a pořád si říkala: "udělej si koktejl". Nakonec vyhrál tenhle chlebík a musím říct, že se fakt povedl.
Recept opět jednoduchý: V jedné misce rozmačkejte na kaši tři banány, přidejte k nim vejce, tři lžíce kvalitního oleje, lžíci burákového másla, čtyři lžíce bílého jogurtu a dvě lžíce třtinového cukru. V druhé misce si prosejte tři lžíce kakaa a hrnek celozrnné hladké mouky. K tomu přidejte lžičku jedlé sody, lžičku kypřícího prášku a špetku soli. Vše promíchejte a do těsta nalitého ve formě dejte kousky čokolády, já zvolila tuhle mňaminku z DMka. Pak už banánový čokochlebík pečte na stopade cca čtyřicet minut. A výsledek?
Asi začnu zachraňovat banány častěji.
Komentáře
Okomentovat