Špenátová polévka s kokosovým mlékem, domácím knekebrotem a sýrovým chipsem

 


Špenátová polévka se u nás nikdy nevařila, první jsem ochutnala až ve svých patnácti letech ve Staroměstské restauraci na praxi. Byla to láska na první polknutí. No a je pravda, že aby byla tak výborná, jak byla tam, chce to vývar, ale tahle moje rychlá vegan verze podle mě nemá chybu. 


Jak na ní: na kokosovém oleji si osmahněte cibuli, česnek, střední neloupanou cuketu na kostičky, dvě hrsti červené čočky, sůl, namletý dlouhý pepř a samozřejmě špenát (jedno balení mraženého listového). Polévku povařte cca dvacet minut, Rozmixujte jí tyčovým mixérem, dochuťte třemi lžicemi kokosového mléka a nakonec vhoďte ještě pár kousků špenátových listů, které už nebudete mixovat, jen necháte polévku projít varem a podávejte jí. No a pro mlsouny se sýrovým chipsem a křupavým domácím knekebrotem. 


PS: recept na Knekebrot dodám později, až bude úplně pintlich, jak chci.

Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................