Medový perník s jablky, mrkví a ořechy

Když chcete upéct něco zdravého a aby to chutnalo, je to těžké. No a jelikož perník u nás můžou všichni, už jsem ho tunila jablíčkama, semínkama, žitnou moukou a podobně. No tak tenhle už asi nikam neposunu, ale i když nikdy neříkej nikdy. ¨
¨
Jak na něj: Má oblíbená hrníčková metoda pro nepekaře. Do jedné misky prosátý hrnek žitné, půl hrnku špaldové, půl hrnku hladké mouky. Jeden prášek na pečení , dvě lžičky koření do perníku, špetku soli, špetku skořice, lžičku kvalitního kakaa, lžičku chia semínek a hrst nastrouhaných oříšků. Já zvolila pekanové, makadamové a mandle. Pár si jich nechte na ozdobu. V druhé misce si prošlehejte dvě vajíčka, čtyři lžíce medu, dcl mléka, pět lžic jogurtu, čtvrt hrnku kvalitního oleje, dvě menší jablka a jednu menší očištěnou mrkev, které utřete na třítku. Kdo nemá třítko, může vše nastrouhat na jemném struhadle. Nakonec už jen spojíte obě směsi jak sypkou tak tekutou a vylejete jí na pečící papír. Navrch pohážete pár oříšků na ozdobu a perník pečete na stopade cca 40 minut. 



Pak už jen ho bez výčitek mlsáte ke kávě, kakau nebo k čaji.


Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................