Knekebrot třeba s humusem
Kdyby to záleželo jen na mé povaze, jak chci mít všechno vždycky perfektní, tak bych vám sem ten recept na knekebrot asi nikdy nedala. Ale jelikož jsem ho zkoušela teď podruhé a je moc dobrý, tak se s vámi o něj podělím. Knekebrot je v podstatě usušená hranatá krekra ze semínek dle vaší libosti, spojená vodou, někdy žitnou moukou, někdy otrubami, vločkami a podobně. Dochucovat ho můžete dle libosti od bylinek (tymián, rozmarýn...) přes koření, (pepř, kmín, koriandr...) až po například sýry (parmazán...)
No a zrovna tenhle můj je upečený takto:
Do misky si dáme.
4 PL rozmixovaných vloček, 2 PL lněných semínek, 2 PL slunečnicových semínek, 2 PL pšeničných otrub, 1 PL máku a 1 PL sezamu.
K této suché směsi přilejte 150 ml teplé vody, ve které rozmícháte špetku soli, lžičku medu a dvě špetky kmínu. Všechno promíchejte a tekutou směs rozetřete na pečící papír. Knekebrot pak pečte na cca 100 stupňů do křupava.
No a abyste nejedli suchý chleba, tak si k němu udělejte tenhle rychlý humus. Čtvrt sklenice zavařené cizrny z Lidlu (je chuťově dobrá, měla jsem cizrnu párkrát z konzervy a ta mi vůbec nechutnala) dejte do mixéru k ní lžičku tahini, šťávu z půlky citrónu, špetku římského kmínu, špetku chilli, sůl, stroužek česneku a trochu vody. Všechno umixujte dohladka a humus podávejte zakápnutý oliváčem a posypaný červenou paprikou.
No a teď už si jen pošmáknout na křupavém knekebrotu s jemným humusem.
Komentáře
Okomentovat