Brokolicový krém, tak trochu jinak.
A jak na ní: Na lžici kokosového oleje si osmahněte jednu cibuli na kostičky, přidejte k ní očištěný na kostičky pokrájený košťál z brokolice ( chutná jak kedlubna ), čtyři stroužky česneku nasekané na drobno, až všechno zavoní, přidejte čerstvě mletý pepř, lžičku kurkumy, špetku chilli a sůl. Pak tam naházejte na kostičky jednu střední cuketu neoloupanou , dvě hrsti červené čočky a růžičky z brokolice. Všechno podlejte vodou a polévku vařte cca dvacet minut. Rozmixujte jí tyčovým mixérem, přidejte lžíci kokosového mléka na zjemnění a na konec do ní dejte pár kuliček mraženého špenátu. Povařte jí pár minutek a podávejte jí vařící s nastrouhaným sýrem. Já měla zrovna Tilsiter , příště bych se nebránila ani nějakému aromatičtějšímu sýru. Samozřejmě vegani ho vynechají.
Pro ty, kdož nevaříte často: cibulku můžete osmažit na oleji a místo kokosového mléka dejte trochu smetany, ať vám chutná.
Komentáře
Okomentovat