Kvašený KVĚTÁK

Moc receptů na kvašení sem nehážu. Většina mi přijde jen jako zelenina, voda sůl, ale je fakt, že když něco kvasím, tak si to zaprvé nikam nenapíšu a zadruhé všichni chtějí podrobnosti, no a ty mi většinou vypadnou. 

     

Takže jak na kvašený květák. Tak v první řadě. Důkladně vymytá sklenice, litr převařené vody se lžící (za rovno) mořské soli. Umytý obraný květák, (schovejte si vrchní listy a košťály), cca 5 cm daikonu na plátky, půlka cibule, menší mrkev na plátky, pár plátků křenu.  

      

Vše nacpeme do sklenice, vršek zeleniny upěchujte s košťálem z květáku a přelijte vše osolenou, převařenou, vychladlou vodou. Sklenici něčím přikryjte. Jde o to,  aby zelenina byla pod tekutinou, ale nešlo k ní moc vzduchu. Květák  dejte kvasit někam, ať ho máte na očích a nezapomenete na něj.  




Po osmi dnech jsem ho koštla a byl výborný, ale u nás je chladněji, tak doporučuju radši ochutnat pátý den. No a k čemu chutná květák nejvíc, no třeba k pivečku. Kvašení zdar.😀 

Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................