Antidepresivní ovesná kaše
Když se ráno vzbudíte a není vám nejlíp, tak si řeknete: měla bych posnídat něco lehčího, zdravého. U nás moc sladké snídaně nejedou. Můj drahý je vůbec nemusí a já mám po nich hned hlad. No ale tahle se u nás ještě někdy určitě zopakuje.
Jak na ni: Na pánvičce si rozehřeju trochu kokosového oleje, na něm lehce opražím ovesné vločky, pak je zaleju v misce rozmíchaným kokosovým mlékem, javorovým sirupem a lžící výborného afrického kakaa. Vše lehce prohřeju do zhoustnutí. Kaši nakonec na talíři dozdobím lžičkou arašídového másla, lžičkou kvalitní nutely, mraženýma malinama, pekanovýma a makadamovýma ořechama, mandlema a medovými pukanci.
No a pak už to vše s chutí zblajznete a znáte to u kaší, někdo je ujídá z kraje a někdo je neesteticky zamíchá. Můj případ. Miluju kombinaci kyselých malin a čokolády. Nejspíš jediné ovoce, co mi chutná s čokoládou. PS: Hlášky od drahého: "Ty maliny jsou mražené nebo zaprášené?"😁 A druhá: "Já už nemůžu. Víš, že ty sladký snídaně nemusím. - Ok, tak já je začnu vařit častěji. Uka, já to za tebe dojím.
😁
Komentáře
Okomentovat