Ovesné sušenky s citrónovou kúrou, mandlema a levandulí a druhé s nepraženýma burákama, belgickou čokoládou a africkým kakaem.


 A jsou na světě, voňavé, křupavé, výborné ovesné sušenky. Jedny jsou s citrónovou kůrou, mandlema a levandulí a druhé s nepraženýma burákama, belgickou čokoládou a africkým kakaem. No a jelikož má zítra Ondra narozeniny, tak budou v práci mlsat sladké místo chlebíčků.
Čokoládové sušenky s burákama, belgickou čokoládou a africkým kakaem. 
 
V misce promícháme:
 hrnek ovesných vloček
čtvrt hrnku špaldové mouky
čtvrt hrnku nasekaných buráků
cca 30g belgické čokolády
lžíci kakaa, čtyři lžíce cukru
půl lžičky jedlé sody 
půl lžičky prášku na pečení
lžičku vanilkového cukru
špetku soli

Ke všemu sypkému přilejeme 110g rozpuštěného másla.



 
Směs promícháme. Pokud se moc lepí, přimícháme dvě lžíce mléka. V dlani tvoříme stejně velké kuličky a pak na pečícím papíru placičky.  Pečeme na cca stopade 15 - 20  min. 




Levandulové sušenky s mandlemi a citrónovou kůrou
  
V misce promícháme:
hrnek ovesných vloček
půl hrnku špaldové mouky
půl hrnku nasekaných mandlí
špetku sušených levandulí
kůru  z jednoho citrónu
půl lžičky jedlé sody 
půl lžičky prášku na pečení

pět lžic cukru
špetku soli
 Ke všemu sypkému přilejeme 110g rozpuštěného másla.



Směs promícháme, pokud se moc lepí, přimícháme dvě lžíce mléka. V dlani tvoříme stejně velké kuličky a pak na pečícím papíru placičky. 
Pečeme na cca stopade 15 - 20  min.  
 


Po vychladnutí můžete sušenky zabalit do nějaké pěkné krabičky a udělat někomu radost milým dárkem.


Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................