Neni Perník jako Perník.
Voňavý, vláčný, sladký tak akorát no prostě k sežrání. Perník s žitnou moukou, lískovými oříšky, chia semínky a jablíčky.
No a jelikož pečení není mojí silnou stránkou, tak zlatá hrníčková metoda je osvědčená. V jedné misce si prosypte přes síto hrnek polohrubé mouky, hrnek žitné mouky. Pak přidejte dvě lžíce kakaa, dvě lžíce perníkového koření, jeden kypřící prášek na pečení, dvě lžíce chia semínek a hrst nahrubo nasekaných lískových oříšků.
V druhé si vyšlehejte vejce s půl hrnkem cukru, hrnkem mléka, čtvrt hrnkem kvalitního oleje, dvěma nastrouhanými jablky najemno a špetkou soli. Obě směsi spojte, důkladně promíchejte a pečte cca na 180 stupňů cca 20 - 30 minut. Pak už si ho třeba u kafíčka vychladlý vychutnejte.
Komentáře
Okomentovat