Dýňová polévka s pomerančem, zázvorem, cardamomem, citrónovou trávou, kokosovým mlékem a špetkou Caroliny reaper.
Taky se vám stává, že vás napadne recept a když ho hodíte do Googlu, zjistíte, že se už dávno vaří? U každého mého receptu s dýňovou polévkou píšu, jak už jí tuním asi 5. rokem, no a už jsem u toho, že jsem si jí zamilovala. Je pravda, že ještě nevím, který z těchto receptů, ale na podzimní sychravé večery jsou nej všechny.
No a když jí uvaříte ještě zrovna takhle, tak jí můžete jíst od rána do večera a nikdy vás neomrzí.
Buď jednu mega velkou hokaido nebo dvě střední omyjte (neloupejte), vydlabejte a nakrájejte na stejně velké kostičky, pokapejte je olivovým olejem s troškou soli a pepře a pečte na dvě stě, dokud nezměkne.
Mezi tím si na kokosovém oleji osmahněte dvě menší cibule, kousek zázvoru, špetku kardamomu, špetku chilli, citrónovou trávu a přidejte opečenou dýni. Vše podlijte vodou nebo zeleninovým vývarem, popřípadě dosolte a vařte cca deset minut, nakonec přidejte šťávu ze tří pomerančů a konzervu kokosového mléka. Popřípadě polévku dosolte a podávejte jí s na sucho opraženými semínky.
PS: nikdy si nečuchejte ke Carolince. 😂
Komentáře
Okomentovat