Kotlíkový guláš s fazolemi


Znáte to, když vaříte jedno jídlo stejně jako babička, stejně jako máma a pořád si myslíte, že je to tak nejlíp uvařené a jinak to prostě líp nejde. A pak přijde den, kdy si řeknete, ale já to zkusím uvařit jinak, no a ejhle, ono to jde .-)
Babiččin a mámin kotlíkový guláš byl vždy plný paprik a jediné koření byla paprika, no a já ho udělala takovej ten českej .-)



Na sádle osmahneme pár kostiček vepřové plece, hoďte tam i tlusté ořezy, ty pak jíst nemusíte. maso a ořezy vyndejte, osmažte do zlatava dvě větší cibule na kostičky, přidejte kmín, pepř, lžičku červené papriky, tři stroužky česneku, drcený kmín, lžíci rajského protlaku. až vše zavoní. přidejte zpět maso a suroviny podlejte vodou. Vše duste cca 40 minut. pak přidejte tři střední brambory na kostičky a vše opět podlejte vodou. Až se uvaří, přidejte uvařené případně z konzervy fazole. Nakonec vyndejte ořezy a guláš dochuťte čenekem, majoránkou a čerstvě mletým pepřem .-)

Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................