Pikantní bedlová dršťkovka
Kotrčová dršťkovka už byla, teď přišly na řadu bedly, v zimně zase přejdeme k polévce hlívové .-). No ale ať neutíkám od bedel, miluju je jen tak na sádle, s kmínem na chlebu je to prostě mňamina, no a jelikož jich je letos hodně, tak jsem šla do dršťkovky - invazi klíšťat při jejich sbírání nebudu radši ani popisovat.
Na sádle si osmažte nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova s trochou kmínu, přidejte hromadu bedel (na plátky) sůl, pepř, trošku červené papriky, drcený kmín a všechno to zaprašte moukou, podlijte vývarem nebo vodou a vařte cca půl hodinky, Polévka chutná jako klasická dršťkovka, jen je štědře posypaná čerstvou majoránkou a dochucená malajským chilli . Podzimní dobrota.
Komentáře
Okomentovat