Dýňová polévka s mrkví, kešu oříšky, kokosovým mlékem a červenou curry pastou.
Dýňovka je pro mě vždy výzva, jelikož není jedna z mých oblíbených polévek, ale už se k tomu pomalu propracovávám. Původně měla být s červenou čočkou, ale doma byla jen beluga, a ta se mi tam nehodila.
Nakonec dopadla takhle: Na kokosovém oleji si zprudka osmažte tři střední mrkve nakrájené na kostičky, jednu červenou cibuli, neoloupanou vydlabanou dýni, až vše zavoní, přidejte lžíci červené curry pasty, kurkumu, špetku Asafoetydy, sůl, hrst kešu oříšků nebo kešu pasty a šťávu z půlky citrónu. Vše podlejte vodou a vařte cca půl hodiny. Nakonec polévku rozmixujte, zjemněte jí kokosovým mlékem a podávejte s opraženými semínky. Já měla zrovna slunečnicová.
Na kolegu byla pikantní, tak už se těším, co na ní řekne přítel, až se vrátí ze školení s rýmičkou



Komentáře
Okomentovat