Zelenová směs nejen na topinky
Zeleninová směs nejen na topinky. Po téhle dobrotě se můžou utlouct i ti největší masožravci a když ji uvaříte v létě z čerstvých surovin a bylinek, vytvoříte si na ní doživotní závislost. Na olivovém oleji si zprudka osmahnu tři střední cibule do růžova, pak přidám oloupaný vypocený lilek na kostičky, zakápnutý citrónem, dvě malé cuketky na tenké plátky, sůl, cukr, pepř, lžíci bio rajského protlaku (když nejsou ještě pěkná rajčata) a trošku vody. Směs pět minutek podusíme, pak ji zredukujeme. Nakonec přidáme hrst čerstvé bazalky, trochu tymiánu, dva nasekané stroužky česneku a hrst strouhaného sýra, (double gloucester je výborný, půl kg sýra v Anglii za 6 pětek), který nám směs pěkně zjemní a spojí, aby se nerozpadala.
Pak už ji vychladlou můžete mazat na topinky, krekry nebo když nemáte doma pečivo, tak jako já, tak i na knekebrot.
Na ozdobu jsem zvolila petrželku nebo dýňová semínka nebo pikantní domácí srirachu. Na každé akci se po této směsi jen zapráší .-)
Komentáře
Okomentovat