Levandulový sirup





Letos jsem vůbec nestihla nasbírat bezové květy, jak na čaj, tak na šťávu. I přesto, že nás zachránil jeden kamarád a jednou bezovou šťávou nám dovezl, tak mi to nedalo a pustila jsem se poprvé do levandulového sirupu. Ještě když jsem na trhu zahlédla krásné svazky levandule!




Svazek květů (cca 30-40) jsem namočila do litru a půl převařené vlažné vody s jedním oloupaným nakrájeným citrónem a půl lžičkou kyseliny citrónové na 24 hodin. Přecedila přes plátýnko, přidala kg cukru, sirup povařila (během vaření je dobré sbírat pěnu). A vlažný jsem pak plnila do čistých sklenic.
Sirup se sodovkou a ledem je výborný .-). Jeden zůstal doma, jeden putoval ke kamarádovi a třetím jsem (doufám) udělala radost majitelce kočičí kavárny, která nám naopak dělá radost svými kočičkami.

Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................