Tvarůžková pomazánka
Hodně lidmi nenáviděné kvůli své vůni, i mně trvalo, než jsem jim přišla na chuť. Pořád jsem si říkala, co na těch syrečcích všichni mají. Jsou tuhé, mdlé, jen jsou cítit. Až doteď, kdy se mi povedlo koupit pěkně tekoucí smraďochy, které už by asi málokdo měl odvahu pozřít.
Doma jsem je rozmačkala vidličkou, co to šlo, přidala k nim dva tučné tvarohy, sůl, na hodně jemno menší červenou cibulku, trochu mléka. Vše jsem šlehala do upadnutí ruky a pak už jsme všichni mlaskali. No a na druhý den byla ukrutně dobrá a třetí den to bylo nebíčko v papulke. Na chlebu ji můžete dochutit uzenou paprikou, sladkou paprikou, čerstvě mletým pepřem nebo drceným kmínem. .-)
Tak, kdo má odvahu, vyzkoušejte a napište, jak jste si pošmákli. .-)
Komentáře
Okomentovat