Dýňová polévka z pečené zeleniny
Tahle výborná polévka mě napadla, když jsem jedla svíčkovou a řikala jsem si, proč nevyzkoušet podobnou polévku. Takže jsem postupovala podobně, jen jsem jí obohatila o dýni, takže je výborná nejen pro vegetariány.
Jak na ní. Nakrájejte si na podobně velké kostky celer, mrkev, petržel a malou dýni, přelejte troškou olivového oleje, sůl, pepř a nechte péct do zlatava. Mezitím si v hrnci osmahněte cibulku nakrájenou na drobno, přidejte k ní pečenou zeleninu, bobkový list, nové koření a pár kuliček pepře. Vše podlejte vodou a vařte cca půl hodinky.
Nakonec polévku rozmixujte, dochuťte šťávou z půlky citrónu, solí a podávete s opraženýma dýňovýma semínkama, kdo bude mít chuť, může přidat lžičku zakysané smetany .-)
Komentáře
Okomentovat