Celerovomrkvový koláč s cibulkou, tymiánem a mozzarellou




Jelikož doma byla celkem vybrakovaná lednice, tak jsem musela vymýšlet, co do slaného koláče dát. No a měla jsem velkou bulvu celeru. Tak jsme to prubla. Celer jsem jako malá nejedla, ale dneska celerovou polévku nebo celerové hranolky miluju .-).




Kdo tu už nějaký ten recept na slaný koláč už četl, tak ví, že používám listové těsto, které se vyválím, dám do pečící formy, propíchám vidličkou, nanesu vychladlou směs a peču .-). No a dnes jsem zvolila tuhle směs: Zprudka osmažený do zlatava jeden střední na kostičky nakrájený květák, s jednou mrkví a dvěma červenýma cibulkama, které lehce dochutíme tymiánem, solí a čerstvě mletým pepřem. Až zelenina vychladne, přidáme natrhanou mozzarellu, dvě lžíce zakysané smetany a vajíčko. Vše uděláme, jak jsme psala na začátku a koláč pečeme na stopade, dokud nezezlatne. Pokud máte chuť, můžete před pečením koláč ještě posypat semínky, já volila opět lněná .-).


Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................