Zeleninový koláč s Gorgonzolu
Tyhle slané koláče mě asi nikdy neomrzí. Dá se na ně dát v podstatě cokoliv a ještě je můžete mít jak teplé, tak studené, jak na oběd, tak na večeři. Při receptu zvolila suroviny, co lednice dala, a vzniknul tenhle výborný zeleninový koláč s gorgonzolou.
Příprava je opět jednoduchá. V první řadě si kupte nějaké kvalitnější chlazené listové těsto - z jednoho těsta dělám dva koláče .-).Pak si nakrájejte všechny suroviny, které budete do koláče dávat cibuli, mrkev, cuketu, listový špenát a gorgonzolu. Nejprve si osmahněte zprudka mrkev, pak do sklovita cibulku, nakonec cuketu a listový špenát. Vše dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem ( žádné výrazné koření jsem nevolila, protože gorgonzola sama o sobě je dost výrazná). Pak si vyválejte těsto do formy, propíchejte ho sem tam vidličkou. Vychladlou směs přesypte na těsto rovnoměrně, sem tam nakládejte gorgonzolu a trochu lněných semínek a pečte cca na stopade půl hodinky, dokud kraje nezezlátnou .-). Pak už si stačí jen si pošmáknout .-).
Komentáře
Okomentovat