Mrkvový krém s kešu a kokosovým mlékem




Není polévka jako polévka, to všichni víme. Do osmnácti let jsem nejedla polévky, maximálně rajskou, bramboračku a kuřecí vývar. Jako malá jsem musela sedět u hustého (už pak studeného) vývaru plného cibule, krků a maggi, dokud jsem to nesnědla, takže jsem si k polévkám vytvořila odpor. Až když jsem začla sama vařit a experimentovat, jsem si k nim našla cestu. No a dnes se můžu upolívkovat a ještě když se povede, jako třeba tahle.




Na kokosovém oleji si zprudka osmahnete cibuli a 8 středních mrkví na kolečka, pak 2 stroužky česneku, až zavoní, přidejte asafoetidu, cardamom, citronovou trávu, himalájskou sůl a malajské chilli. Vše podlejte šťávou ze 2 pomerančů a vodou a vařte cca 20 min. Pak do polévky přidejte dvě hrsti nepražených kešu oříšků, vše pořádně rozmixujte a dochuťte kokosovým mlékem. Pak už jen dělejte radost svým chuťovým pohárkům.

Komentáře

Okomentovat

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................