Blumový koláč s perníčkovou drobenkou






Tenhle recept by se měl jmenovat spíš "Záchrana blum bez chuti z Kaufu", co s nima, chudinkama, vyhodit, to mi jich bylo líto, tak mě napadnul tenhle koláč a bylo to dobře .-) Hned se po něm zaprášilo .-)



V misce prošlehejte čtvrt hrnku mega kvalitního oleje, půl hrnku mléka od kravky, čtyři lžíce medu od včeliček, jedno nadšené vejce a čtyři lžíce super jogurtu bílého. K této tekuté směsi přisypte hrnek a čtvrt supr špaldové mouky s půl pytlíkem bio kypřícího prášku. Pořádně promíchejte, vylejte na plech a na těsto naskládejte na třetinky nakrájené, vypeckované, podtržené blůmy a jako třešničku na dortu si udělejte drobenku, samozřejmě z úžasného másla, super špaldovky, úžasného třtinového cukru a se lžičkou krásného perníkového koření. Posypte s ní koláč a šoupněte do trouby, dokud nezezlátne. Nebudu vám psát, kolik stupňů a jak dlouho, protože mám plynovku a s tou péct je nadlidský výkon .-). Takže, když nebudete třeba vědět, co s ovocem bez chuti, vyzkoušejte tenhle voňavý koláč .-).


Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................