Trhané vepřové - Pulled pork
Tuhle dobrotu dělám na každou naší oslavu a můžu vám zaručit, že s ní vždy zabodujete. Ještě se nestalo, že by někomu nechutnala. A o tom, že se k trhanému masu hodí skoro vše, vám nemusím ani psát, od coleslawu až po plněné tortily a podobně.
Je pravda, že masíčko se chvilku dělá, ale za to nebíčko v papulke to opravdu stojí.
No jak na ní. Kupte si krásný flák vepřové plece, cca 2 kg, naložte jí do marinády (lžíce oleje, tři lžíce jablečného octa, tři lžíce kvalitního kečupu, dvě cibule nakrájené nadrobno, lžíci sušeného česneku, lžičku tymiánu, lžíci hnědého nerafinovaného cukru, půl lžičky skořice, lžíci uzené papriky, půl lžičky chilli a půl lžíce soli.) Po pár hodinách marinování vše podlejte cca 1 dcl vody a pečte tři hodiny pod pokličkou. Pak hodinu bez pokličky nakonec to ohulte a šťávu zredukujte.
Pak už přichází ta příjemná část, kdy všechno to masíčko dvěma vidličkami roztrháte na cimprcampr, no a nakonec už ta nejlepší část. Koukáte, jak to všem chutná, ať už na chlebíčkách, k bramborové kaši, v housce či v tortile.
Komentáře
Okomentovat