Pikantní fazolová polévka
Můj přítel si posledních pár měsíců ujíždí na chilli a studuje kdejakou papričku, mě to teda moc nechytlo, protože když už to pálí dost, tak necítím chuť jídla, no prostě to moc nemusím .-) No ale jelikož jsem mu chtěla udělat radost, tak furt kupuju chilli papričky jak blázen a rozhodla jsme se udělat tuhle fazolovou pikantní polévku, po které mě fakt pálila huba, jak se lidově říká .-)
V hrnci na olivovém oleji jsem osmahla cibuli, mrkev, řapíkatý celer, kousek kapie, jednu chilli s vyndanýma semínkama jinak by to bylo pro mě nepoživatelné .-) Pak jsem přidala římský kmín, sůl, hnědý cukr, uzenou červenou papriku a pepř, konzervu nasekaných rajčat, tři hrsti fazolí z lusku, půl litr rajské šťávy, cca dva dcl vody. Polévku jsem vařila 45 minut. Nakonec jsem přidala hrst mražené kukuřice a mohly se zabíjet chuťové pohárky .-)
Komentáře
Okomentovat