Dýňová polévka s mungoldem a medvědím česnekem


Jelikož už pár měsíců berem zeleninu od jedné milé paní ze zahrádky, tak se nám každou neděli doma ukáže hromada zeleniny a já musím přemýšlet, co z ní navařit .-) Jsou to pro nás takové malé Vánoce, protože nikdy nevíme, co za poklady se v tašce skrývá. Tuhle neděli tam byl mangold, z kterého milujeme krémovou polévku, no a jelikož teď řádim pořád s hokaido dýní, tak jsem si řekla, proč nezkusit krém i z ní. No podle barvy se zrovna nepovedla na jedničku, ale chuťově nemá chybu .-)



Recept opět jednoduše: osmahneme cibulku s medvědím česnekem, můžete dát i normální, na kostičky dýni, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, přidáme hromadu nakrájeného mangoldu bez natí / ty spotřebujeme na jiné jídlo), přelejeme vodou a povaříme cca dvacet min. Polévku rozmixujeme a nakonec do ní hodíme ještě pár lístků natrhaného mangoldu a povaříme. Tento krém jsem podávala s pestem z medvědího česneku, pár kapkama lněného oleje a česnekovýma krutonkama .-)


Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................