Pečená dýňová polévka s rajčaty a asafoetidou


Opět, jak se říká, mě osvítilo, už jsem tu parkrát psala, že dýňová polévka nepatří k mým oblíbeným, má ji rád přitel a jelikož mu chci udělat radost, tak ji pořád tuním, no a poslední ( http://yummyummy.blog.cz/1611/podzimni-pikantni-dynova-polevka-s-pestem-z-dynovych-seminek ) už byla tak vytuněná, že chutnala i mně, no a tahle, tu si i přidám.
Je pravda, že kombinace dýně s rajčaty byla pro mě až nepředstavitelná, ale s přidáním koření a pečením v troubě, kde se vše krásně spojí, nakonec vznikla úchvatně dobrá záležitost. No a příprava je opět velice jednoduchá.



Do hrnce, co vám pujde dát i do trouby, si nakrájejte na stejně velké kostky dýni, neloupejte jí, jen důkladně umejte a vydlabejte si semínka, k dýni nakrájejte jednu cibuli a vše pořádně osmahněte na dvou lžících přepuštěného másla. Pak přidejte česnek až zavoní, přidejte sůl, špetku asafoetidy, lžičku kurkumy, pět otevřených semínek cardamonu, pět lístků ze stromu kari, deset semínek římského kmínu a špetku hoblinek z chilli. Vše přelejte jednou konzervou rajčat a cca litrem vody.


Zavřený pekáč dejte do trouby a cca za hodinu máte hotovo, vyndejte z polévky cardamon a lístky z kari a rozmixujte do hladka. Polévku podávejte s dýňovými seminky a moc si pochutnejte .-)

Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................