Utopení utopenci
Na tom, abyste si pochutnali na této dobrotě potřebujete utopit pár utopenců, deset dní trpělivosti, něco dobrého, co jim dá říz a kořeníčko na vyšperkování .-)
V rendlíku si svařte 300 ml octa, 400 ml vody, lžičku soli,nové koření a pár kuliček pepře. Pak si podélně nakrojte osm buřtů, do kterých dejte plátek česneku a plátek cibule, buřty nacpěte do skleněných flašek s kozíma rohama, zbytkem cibule, česneku, utopte je ve vychladlém nálevu a dejte je uzavřené do lednice.
Pokud nemáte rádi pikantost cibule, můžete ji spařit horkou vodou. ( nespařená je nej) Použila jsem jednu cibuli žlutou a půlku červené, proto je celá lehce narůžovělá. Vždy používejte nálev vystydlý, ať se vám nezdrcne tuk.
Teď už jen vydržte deset dní, držim vám palce .-) PS: sedmý den jsou taky výborné, ale desátý je nej .-)
Komentáře
Okomentovat