Vegetariánské zeleninové ragú s červenou řepou a cizrnou
Tohle ragú si zamilují nejen vegetariáni a popravdě ani nevím, co k němu podávat. Já ho jedla samotné a bylo moc dobré, ale pokud Vás něco napadne, klidně napište pro inspiraci do komentáře .-).
Umyté, osolené, olejem pomazané řepy dejte péct do trouby, dokud nezměknou, aspoň na dvěstě a až řepy vychladnou, tři z nich oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na stranu.
Pak si ve woku zprudka osmahněte jednu menší cibulku se třema mrkvema, se třema kouskama řapíkatého celeru, půlkou střední cukety, nakrájenou řepou, hrstí červené čočky a hrstí cizrny.
Vše dochuťte špetkou chilli, solí, hnědým cukrem, česnekem, timiánem, lžící rajského protlaku a cca dcl vody.
Směs nechte zredukovat, dokud čočka nezměkne a zakapané šťávou z půlky citrónu podávejte k čemu máte chuť nebo jen tak .-).
Komentáře
Okomentovat