Rajčatová polévka s pečeným lilkem


Rajčatovou polévku u nás milujeme a dělám ji skoro obtýden, většinou zahuštěnou zeleninou a s kouskama mozarelly, ale teď jsem chtěla změnu a napadlo mě ji udělat z pečeného lilku a chuť byla o dost jiná, která vám jentak hned nezevšední .-).



Do trouby si dejte omyté dva menší propíchané lilky. Pečte je cca na dvěstě, dokud nezměknou.
Pak je vychladlé oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Na olivovém oleji si osmahněte římský kmín, špetku asafoetida, špetku chilli, tři stroužky česneku, pak přidejte lilek, konzervu krájených rajčat, půl litru rajčatové šťávy, cca dcl vody a nakonec sůl a lžíci hnědého cukru.


Polévku vařte 30 minut, pak ji rozmixujte tyčovým mixérem a při podávání ji zakápněte olivovým olejem a posypte praženýma slunečnicovýma semínkama.

Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................