Rajčatové ragú nejen na těstoviny
Nebudu tu psát Boloňské ragú a podobně, jak každý ví, těch receptů je nespočetně. Ta moje je klasická dlouho dušená směs nejen k těstovinám, ale věřte že výborná .-)
,
V hrnci si osmahněte dvě cibule nadrobno nakrájené, dvě větší mrkve nadrobno nakrájené, půlku menšího celeru nadrobno nakrájeného, s plátkem nadrobno nakrájené mangalice, až vše krásně zavoní, přidejte cca půl kg mletého vepřového masa, zase míchejte, dokud nezavoní a dochuťte ho dvěma lžícema rajčatového protlaku, bilým pepřem, rozmarýnem, bazalkou, tymiánem, oregánem, estragonem, lžící hnědého cukru a solí. Vše přelijte dvěma konzervama nakrájených rajčat, půl litrem rajčatové šťávy a cca půl litrem hovězího vývaru.
Ragú duste hodinu pod pokličkou a cca hodinu bez pokličky, dokud se nezredukuje do konzistence omáčky .-)
Podávejte ho s těstovinami, zapečené na bagetce, plněné v houbách, nebo ho jednoduše zamražte a jako rychlá večeře se vám vždy hodí .-)
Komentáře
Okomentovat