Vegetariánská gulášová polévka s hlívou, cizrnou a batátou
Zdravá polévka, co zahřeje a zasytí .-). Vyzkoušejte ji a uvidíte, že Vám zachutná, díky batátě má nasládlou chuť, ale i přesto si myslím, že si najde jedince, kterým bude chutnat .-)
Na olivovém oleji si osmahněte cibuli nakrájenou na kostičky, jednu střední batátu na kostičky, dvě hrsti uvařené cizrny a čtyři hrsti hlívy ustřičné. Pak zeleninu dochuťte dvěma utřenými stroužky česneku, solí, dvěma bobkovýma listama, kmínem, pepřem, libečkem, lžičkou sladké papriky a lžičkou uzené papriky.
Vše zaprašte lžící špaldové mouky, přelejte vodou a vařte cca dvacet minut. Nakonec polévku ještě dochuťte majoránkou. Podávejte ji vařící s kouskem čerstvého chleba .-)
Komentáře
Okomentovat