Vegetariánská mexická polévka
No opět byl pro mě problém někde najít rozumný recept na mexickou polévku, proto jsem googlila jak blázen, co používají za koření a suroviny a nakonec z toho vylezla tahle a dopročuju si ji uvařit, protože je fakt dobrá .-)
No a když se budete nudit, můžete si takhle připravit suroviny, já mívám luštěniny uvařené v mrazáku. takže pro ty, co je nemají, doporučuju buď variantu konzervy, nebo si je uvařit .-)
V hrnci si osmahněte na olivovém oleji nadrobno nakrájenou červenou cibuli, jednu mrkev, hrst cizrny, hrst černých fazolí, hrst mungo fazulek, hrst nakrájené papriky. Vše dochuťte třema stroužkama česneku, hoblinkama chilli papriček, sušeným koriandrem, uzenou paprikou, římským kmínem, himalájaskou solí a hnědým cukrem.
Nakonec vše přelejeme konzervou nasekaných rajčat a cca dvěma dcl vody.
Polévku vaříme dvacet minut, nakonec do ní přidáme dvě hrsti rozmražené kukuřice a horkou ji servírujeme .-)
Komentáře
Okomentovat