Květákový pie
Tahle dobrota je nejen pro milovníky květáku, ale i zajímavých koláčů, třeba na oběd do práce. Doma milujeme pastýřský koláč a tak mě napadlo udělat něco bezmasého z květáku, je to jednoduché a moc dobré .-)
Vyzkoušejte a uvidíte sami.
Z cca pěti brambor si uvařte klasickou bramborovu kaši (ne moc řídkou), až vychladne, promíchejte ji s jedním vajíčkem a hrstí mladé goudy.
V druhém hrnci si uvařte do měkka květák, který po vychladnutí nasekáte nadrobno a promícháte ho s osmahlou cibulkou do sklovita ochucenou hladkolistou petrželkou, drceným kmínem, solí a špetkou muškátového oříšku, až směs vychladne, promícháte ji se třema vejci.
Nakonec už jen pokryjete dno formy půlkou kaše, na ni dáte směs z vajíček a květáku a nahoru zase kaši.
Květákový pie pečte na stoosmdesát cca třicet minut.
Koláč můžete podávat jak teplý, tak studený, já ho doplnila rukolou, rajčaty, červenou cibulí, to vše dochucené ume octem a čerstvě mletým ppeřem .-)
Komentáře
Okomentovat