Kotlíkový pikantní guláš


Tento kotlíkový guláš miluju už odmala a pamatuju se, jak do něj babička vždy v létě dávala voňavé papriky a musela si dávat pozor, ať se jí tam nepřimotá pálivá. Ty slovenské papriky maj většinou říz .-). Moje mamča ho dělá taky vyborný, no a já, jelikož neni sezóna paprik, ho udělala trochu jinak, ale taky je výborný .-)




V hrnci si osmahněte cibuli na ní kosuky z vepřové plece i s ořezama tlustého (ty vyhodíte, až bude guláš hotový), až se maso zatáhne, přidáte nakrájenou chilli papričku, sůl, tři stroužky česneku, pepř, drcený kmín, uzenou papriku, sladkou papriku, majoránku a dva bobkové listy. Ke směsi přidejte dvě nakrájená rajčata, lžíci protlaku a trochu vody. Vše duste cca hodinu, dokud maso nezměkne, pak přidejte na kostičky nakrájené brambory, jednu na menší kostičky a vařte do změknutí. Guláš nezahušťujte, brambory ho zahustí dost .-)
Podávejte ho vařící s čerstvým krajícem chleba .-)

Komentáře

..........CO.... RÁDI......ČTETE.....................