přesnídávková ZELŇAČKA .-)
Zelňačku jsem jako malá neznala, nevařila se u nás, první se mi do cesty postavila až kolem dvaceti a od té doby jsem ji vařila stejně, až doteď. Tahle vás jak zasytí, tak je výborná po propité noci .-)
Do hrnce si nakrájejte jednu větší cibuli, půlku klobásy, kousek kvalitního špeku (já měla tzv.prvorepublikový) a na lžíci sádla vše zprudka osmahněte .-). Pak přidejte 4 stroužky utřeného česneku, pepř, drcený kmín, kmín celý, červenou papriku, uzenou papriku, trošku sušené chilli papričky, himalájskou sůl, pět kuliček nového koření, dva bobkové listy, pět menších brambor a vše přelejte cca litrem vývaru z vepřových žeber a natrhaným obraným masem z nich .-).
Až brambory změknou, přidejte zbytek půlky nakrájené klobásy, nakrájete kysané zelí i se šťávou povařte cca dvacet minut, přilejte jednu zakysanou smetanu promíchanou s dcl vody a lžíci špaldové mouky a nechte polévku ještě deset minut povařit.
Nakonec ji dochuťte solí, hnědým cukrem a octem .-)
Vyzkoušejte ji a napište, jak vám chutnala .-)
Komentáře
Okomentovat