Čočkový krém s kysaným zelím a kančí klobásou .-)
Tak po dnešku asi jinou čočkovou polévku dělat nebudu a nebo budu tuhle dělat nejčastějc .-). Je jednoduchá na přípravu a výborná .-)
Na olivovém oleji si osmahněte cibulku do sklovita, na ní mrkev, bramboru a kousek celeru na kostičky.
Přidejte dva česneky na kousky, vše dochuťte himalájskou solí, libečkem, drceným kmínem, pepřem a majoránkou. Do polévky dejte cca menší hrneček červené čočky, přelijte ji vodou, aby byly všechny suroviny ponořené a vařte ji, dokud zelenina nezměkne.
Nakonec polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte ji majoránkou, přidejte k ní nakrájené kysané zelí, šťávu ze zelí a na plátky opečenou klobásu. Polévku krátce povařte, na talíři ji nazdobte zelím a klobáskou a podávejte ji s plátkem křupavého chleba .-)
Komentáře
Okomentovat